Panelen voor Paul

Lieve klanten en geïntresseerden van het panelenplan voor de bakkerij,

In december is het comité begonnen met dit idee door de omhoogschietende energie prijzen. Nu in april zijn we zover dat de inzamelactie geslaagd is en kunnen we wat duidelijkheid geven over de voortgang. Na rondvragen en kijken naar de staat van het dak is dit niet een eenvoudige klus. Het dak en het hele pand zijn van bouwjaar 1889, de bouwwijze was toen anders dan nu, dit betekent een lichte constructie van o.a. het dak. Er is ook asbest verwijdering nodig om te mogen werken aan verbetering van deze constructie. Dus komt er nu eerst een bedrijf gespecialiseerd in het verwijderen van de asbest en in naadlose aansluiting daarop de aannemer om het nieuwe dak met geisoleerde platen te plaatsen. Het was altijd wel duidelijk dat er wat aan het dak verbeterd moest worden, maar nu met expertise erbij is dit een volledige aanpak geworden.

De panelen gaan uit een fabriek in Limburg komen waar recyclebare panelen geproduceerd gaan worden, dit is een nieuwe ontwikkeling waar al wat jaren proeven aan vooraf zijn gegaan. Het is ook wel precies waar wij allen voor willen gaan qua milieu. Al met al wordt het dus een flinke klus en verwacht dat de panelen, de afronding van het geheel, einde van dit jaar geplaatst kunnen gaan worden. Dat zit hem vooral in de panelenlevering van Solarge, zij moeten nog opstarten met de fabriek. Ik begreep dat de machines er grootendeels er al zijn waarna productie van de panelen kan starten. Zodra er meer duidelijkheid is over de planning komt er een nieuwe update, dit zal ook zeker in de kraam ter sprake komen als het zover is.

UPDATE Donderdag 27 april:
Het steuncomité is blij jullie te kunnen mededelen dat er al een bedrag van €6.645,65 is gedoneerd! Wauw!! Heel hartelijk dank voor jullie steun

Hartelijke groeten van Paul
April 2023